BURSA / YILDIRIM - VAKIF İMAM HATİP ORTAOKULU

May

Genç Kâşifler müze ile yerinde eğitim ve Kadim Şehirler Mukaddes Mekânlar etkinlik uygulama kılavuzları doğrultusunda müze, tarihi mekân, sanat galerisi, doğal varlık gezileri düzenlenir.

May

Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Mesleki Uygulama Esasları"nda olduğu gibi; Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlanlanarak uygulandı.

May

Mesleki rehberlik kapsamında, üniversite / lise gezileri, kariyer buluşmaları, Mesleğimde Bir Gün programları gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında , kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirildi.

Mrt

Okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri.

Okul öğretmenleri ve rehber öğretmen işbirliğinde istişare yapılmıştır.

Mrt

Kurtuluş savaşı, Çanakkale zaferi, Doğu ve Güneydoğuda şehit olan asker ve polislerimiz ile 15 Temmuz Demokrasi zaferinin şehitleri ile ilgili anma programları düzenlendi.

Mrt

Verimli ders çalışma broşürleri hazırlanarak paylaşıldı.

Okul duyuru panosuna örnek broşürler asıldı.

Mrt

Mesleki tatbikatlar için cami veya mescitler kürsü, mihrap ve minber ile donatılır. Hat, levha, kitaplık ve ses düzeni ile zenginleştirilir.

Faliyet doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirildi.

Ock

Tartışarak Anlaşıyoruz münazara etkinliği, 40 Kavram ve 40 şair 40 şiir etkinlikleri gibi öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştiren, şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak edebî faaliyetler düzenlendi.

Ock

8 .Sınıf öğrencilerine yönelik Seviye Tespit Sınavı (Deneme) uygulaması.

Denemeler yapılarak genel değerlendirmeleri yapılıp velilerlede paylaşılmıştır.

Ock

Öğretim yöntem ve teknikleri müzakereleri.

Öğretmenler odasında geniş katılımlı müzakere yapılomıştır ve faydalı tespitler sağlandığı kanatleri oluşmuştur.

Ock

Okul merdiven ve koridorlarına İngilizce veya öğretim yapılan diğer dillerde özgün sözler yazıldı.